loading

ای ام (EM) چیست

علامت اختصاری این واژه بر گرفته  از (Effective Microorganisms)می‌باشد.

میکروارگانیسم های سودمند هستند که اغلب در تولید فرآورده های خوراکی به‌کار می روند.

-این میکروارگانیسم ها هنگامی‌که در تماس با مواد ارگانیک قرار می گیرند ویتامین ها، اسید‌های طبیعی، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها را تولید می کنند.

ماده EM جایگزینی برای کودهای

شیمیایی در کشاورزی می‌باشد و پس از کسب دست آوردهای بزرگ در بیش از ۱۲۰ کشور جهان، اکنون از سودمندی‌های آن در عرصـه‌های دیگری هم‌چون -کشاورزی،- کشاورزی زیستی- دامداری- زیست پالایی -سازه‌های بتنی- بهداشت درمان پاک‌سازی سازگار با محیط زیست، مواد آرایشی- بهسازی آب، مدیریت ضایعات، بازیافت و ترمیم محیط زیست و غیره استفاده می‌شود.

ای ام (EM) چیست
  • این ماده  آلوده کننده محیط زیست نمی‌باشد .
  • مواد شیمیایی در تولید آن به کار نرفته است.

طبیعتاً آن را در گروه کودهای شیمیایی نمی‌توان گذاشت و هورمونی نیست. و از دگرگونی‌های ژنتیکی نیز به دور می‌باشد.

-تکنولوژی این ماده یک جایگزین سازگار با محیط زیست برای محصولات شیمیایی است.

محتویاتEM 

– این ماده  در بردارنده سه خانواده شامل:

  1. باکتری‌های اسید لاکتیک
  2.  مخمرها
  3. باکتری‌های فتوسنتز می باشد.ای ام (EM) چیست

باکتری‌های اسید لاکتیک:

مواد ارگانیک را تخمیر کرده و تولید اسیدهای ارگانیک می‌کنند. هم‌چنین  عوامل بیماری زا (پاتوژن‌ها) را زیر فشار قرار می‌دهند. از آن در تهیه ماست و ترشی جات استفاده می‌شود.

  • مخمرها:

-مواد ارگانیک را تخمیر می کنند و دارای ویتامین‌ها و اسیدهای آمینه هستند. از آن‌ها برای تهیه نان و ماءالشعیر استفاده می‌شود.

  • باکتری‌های فتوسنتز کننده:

-دارای یک نقش کلیدی هستند و در حفظ بالانس با دیگر میکروارگانیسم‌ها فعال بوده و امکان همزیستی و همکاری آن‌ها را فراهم می‌سازند.

نقش میکروارگانیسم ها در طبیعت

-اگر میکروارگانیسم ها به رنگ قرمز بودند ما اکنون همه جهان را به رنگ قرمز می دیدیم و این بدین معناست که آن‌ها مانند یک لایه تمام سطح لایه کره زمین را پوشانده اند.

 میکروارگانیسم ها در همه جا حضور دارند. از درون یخ‌های قطب شمال تا درون آتشفشان ها و از درون کویرها تا ژرفای اقیانوس ها.

– از روی پوست و مویمان تا درون سیستم گوارشی بدنمان و به شکل ساده همه جا و همه جا.  هزاران سال است که انسان ها از ویژگی‌های آن در پزشکی و تولید خوراک بهره برده اند و دهه هاست که کشورهای مترقی جهان از آن در عرصه‌های گوناگون استفاده می کنند.

.به طور کلی میکروارگانیسم‌های موجود در طبیعت  به سه دسته تقسیم می شوند

  • سازنده ها (احیاء کننده‌ها)
  • خنثی (سازش کارها، فرصت طلب‌ها)
  • تجزیه کننده ها (فاسد کننده‌های تدریجی)که در گروه سازنده ها و احیاء کننده ها قرار دارند- آن‌ها می‌توانند مستقیم و یا غیر مستقیم از فاسد شدن مواد جلوگیری کنند و بدین‌وسیله سلامتی جانداران و محیط زیست را به ارمغان آورند.

میکروارگانیسم‌های تجزیه کننده دقیقاً بر خلاف راه و روش میکروارگانیسم‌های سازنده ها عمل می‌کنند.

  •  میکروارگانیسم‌های خنثی، سازش کارها یا فرصت طلب‌ها بزرگترین گروه را تشکیل داده و در محیط از گروهی که حاکم و چیره است پیروی می‌کنند.
  •  بنابراین هنگامی که در آن محیط میکروارگانیسم‌های سازنده و احیا کننده حکم‌فرما می‌شوند( خنثی‌ها یا همان فرصت طلب‌ها به روند سازندگی و احیاء می‌پیوندند) – از این‌رو استفاده از ریز جانداران کارا روز به روز عرصه‌های تازه را در ابعاد گوناگون می‌گشاید.
  •   میکروارگانیسم‌های موجود در جهان را وادار می‌کند که در راستای حکمفرمایی میکروارگانیسم‌های سازنده و احیا کننده گام بردارند. این چنین محیط سازنده و تخمیری نقش بسیار مثبتی را در سرسبزی سیاره ما، کیفیت و باروری خاک و زیست بوم ایفا می‌کند.

·         تخمیر باعث جلوگیری از فساد در محیط می‌شود و به این دلیل میکروارگانیسم‌های احیاء کننده و سازنده با کمک تخمیر قدرت حکمرانی پیدا می کنند.

بنابراین عوامل فساد و بیماری زیر فشار و کنترل قرار می‌گیرند و محیط مناسب‌تر و محصولات با کیفیت بالاتر را پدید می‌آورند.‌

همیار دشت آبرون 02188616460