loading
  • Chondrus crispus (موس ایرلندی): این نوع جلبک مزایای زیادی در کاربردهای کشاورزی دارد و معمولاً از عصاره این جلبک در کودها استفاده می‌شود.
  • Asparagopsis taxiformis : در برخی از پژوهش‌ها به‌عنوان یک عامل مؤثر در بهبود سلامت گیاهان و دام‌ها معرفی شده است، مواد موجود در این جلبک با تاثیر بر روی عوامل ژنتیکی گیاه، آن را در برابر بیماری ها و تنش ها و کمبودهای مواد غذایی مقاوم می کند.
انواع جلبک‌های قرمز مورد استفاده در صنایع کودی

روش‌های کاربرد جلبک قرمز در کودها:

  1. کود مایع: عصاره‌های جلبک قرمز می‌توانند به‌صورت رقیق شده و مستقیماً با آب آبیاری در خاک یا به‌عنوان اسپری  و محلول پاشی بر روی برگ‌ها استفاده شوند.
  2. کود جامد : جلبک‌های خشک و پودری می‌توانند با سایر مواد ارگانیک ترکیب شوند تا کود گرانوله تولید کنند، بنابراین هم به صورت پودری و هم گرانول می توان از این کودها در کشاورزی بهره جست.

تاثیر جلبک ها در ژنتیک گیاهی

جلبک‌های قرمز به عنوان منابع غنی از ترکیبات بیوشیمیایی، می‌توانند تأثیرات مثبتی بر ژنتیک گیاهی داشته باشند. این تأثیرات عمدتاً از طریق متابولیت‌های ثانویه، هورمون‌ها و فیتوشیمیكال‌ها به وجود می‌آیند. در ادامه به برخی از اثرات آن‌ها بر ژنتیک گیاهی پرداخته می‌شود:

۱-  بهبود تنوع ژنتیکی

استفاده از جلبک‌های قرمز به عنوان یک منبع غذایی می‌تواند موجب ایجاد تغییرات در الگوهای ژنتیکی گیاهان شود. این تغییرات ممکن است به افزایش تنوع ژنتیکی یا بهبود صفات مطلوب در گیاهان منجر شود.

۲. تحریک ژن‌های خاص

برخی ترکیبات موجود در جلبک‌های قرمز می‌توانند باعث تحریک یا فعال‌سازی ژن‌های خاص در گیاهان شوند که به مقاومت در برابر بیماری‌ها و استرس‌های محیطی کمک می‌کند.

 

۳. تأثیر بر رشد و توسعه گیاه

جلبک‌ها می‌توانند هورمون‌های طبیعی مانند اکسین و سیتوکینین تولید کنند که به رشد و توسعه گیاه کمک می‌کنند. این هورمون‌ها می‌توانند در بیان ژن‌های مرتبط با رشد تأثیر بگذارند.

۴. افزایش میزان تولید متابولیت‌های ثانویه

جلبک‌های قرمز می‌توانند موجب افزایش تولید متابولیت‌های ثانویه در گیاهان شوند، که این متابولیت‌ها نقش مهمی در مقاومت به آفات و بیماری‌ها دارند. این امر ممکن است به تأثیر مستقیم بر روی ژن‌های مرتبط با تولید این متابولیت‌ها منجر شود.

همیار دشت آبرون 02188616460