loading

لکه سیاه سیب

اهميت و ضرورت بیماری:

لکه سیاه سیب توسط قارچ Venturia inaequalis ایجاد می‌شود.

این بیماری یکی از مهمترین بیماریهای سیب در ایران است که تقریباً در تمام باغات سیب خسارت اقتصادی به بار می‌آورد.

خسارت این بیماری بیشتر در مناطق دارای بهار مرطوب و خنک، شدید بوده و می تواند تا 70 درصد محصول را از بین ببرد. لکه سیاه سیب، بطور مستقیم با کاهش کیفیت و کمیت میوه و غیر مستقیم با ریزش برگ­ها و حساس نمودن آن به سایر عوامل بیماری­زای زنده، آفات و همچنین سرمای زمستانه باعث ایجاد خسارت می‌­شود.

گياهان ميزبان: این بیماری روی ارقام مختلف سیب، گلابی، زالزالک و ازگیل گزارش شده است.

لکه سیاه سیب درختی

علائم بیماری:

 علائم این بیماری بیشتر در قسمت‌­های فوقانی گیاه و به ویژه در برگ­‌ها و میوه­‌ها بوده و در دمبرگ‌­ها، گل­‌ها، کاسبرگ­‌ها، پایه‌­ها، شاخه­‌های جوان و فلس‌های جوانه نیز مشاهده می­‌شود.

وجود بارندگی، مه و شبنم‌­های بهاره وقوع آلودگی را تسهیل می­‌کند و در حقیقت آلودگی با شروع بارندگی و افزایش رطوبت نسبی (به مرز نزدیک به اشباع) آغاز شده و درصورت تداوم، علائم معمولا پس از 9 روز در میانگین دمای 16 درجه سانتی­گراد و یا پس از 16 روز در متوسط حرارت 10 درجه سانتی­گراد ظاهر خواهد شد.

لکه سیب سیاه درختی

خلاصه علائم بيماری:

  • لکه‌­های سبز زیتونی شفاف روی برگ­‌های جوان
  • لکه­‌های قهوه­ای روشن تا تیره با ضخامت بیشتر روی برگ­‌های مسن­تر
  • لکه­‌های سیاه رنگ روی کاسبرگ­‌ها، تخمدان، دمگل و ریزش این اندامه
  • لکه­‌های سیاه بزرگ روی میوه‌­های کوچک
  • لکه های سطحی کوچک روی میوه های بزرگ

کنترل شيميايی:

با توجه به اینکه احتمال بروز مقاومت به قارچکش‌­ها در قارچ عامل این بیماری بالا می‌­‌باشد، بهتر است در هر فصل از قارچ کش­‌های توصیه شده به صورت تناوبی استفاده شود. همچنین تکنولوژی سمپاشی در کاربرد قارچکش‌­ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
استفاده از هر یک از قارچکش­‌های تصویب شده برای کنترل بیماری لکه سیاه سیب، به شرح زیرتوصیه می‌شود.

  • نوبت اول: از مرحله نوک نقره‌­ای تا تورم جوانه‌های گل
  • نوبت دوم: پس از ریزش گلبرگ‌ها
  • در صورت ادامه روند افزایش بیماری، سمپاشی‌های بعدی با فاصله زمانی 14 روز بعد از سمپاشی دوم (در صورت نیاز و بر اساس نظر کارشناس) قابل توصیه می‌باشد.

در مناطقی که بطور طبیعی رطوبت نسبی بالا است، می­‌بایست در مرحله تورم جوانه‌­ها و یا به محض مشاهده اولین علائم، سم­پاشی انجام و در مناطقی که دستگاه­‌های هواشناسی (دیتالاگر) در اختیار می­‌باشد بهتر است سم­پاشی بر اساس پیش‌­آگاهی صورت گیرد.

همیار دشت آبرون 02188616460