loading

با شروع فصل بهار چه اقداماتی باید کرد؟ کود دهی بهاره

با شروع فصل بهار و کشت‌های بهاره و بیدار شدن درختان و باز شدن جوانه‌های درختان، کود بهاره را باید شروع کرد. در فصل رشد، ریشه درختان و گیاهان فعال شده و با افزایش درجه حرارت میزان نیاز گیاهان به رطوبت  افزایش می­­یابد از این رو  نیاز به آب آبیاری زیاد می­شود.

از اقدامات مهم نگهداری در فصل بهار که باید با شروع فصل رشد در گیاهان و درختان صورت گیرد استفاده از کود‌های شیمیایی به همراه  کود‌های محرک آلی است. با انجام این عملیات رشد گیاه و درخت را تضمین کرده و میزان عملکرد افزایش می‌یابد.

در شروع فصل رشد باید از کود‌هایی استفاده شود که فاز رویشی و زایشی را به طور همزمان تحت تاثیر قرار دهد و از ابتدای کار استفاده چند مرحله از این کودها، گیاه را برای ثمردهی عالی آماده خواهد کرد. در این مقاله با کود بهاره و کود دهی بهاره آشنا خواهید شد.

کود دهی بهاره

از آنجایی که گیاهان در ابتدای رشد خود به حجم زیادی برگ و ریشه نیاز دارند استفاده از منابع کودی ازته و فسفره ( انواع NPK لبین، نوتریفوس، ریژو) به همراه محرک‌های رشد مثل هیومیک اسید ( هیومات پتاسیم تاپ یوزینگ، سوپر هیومیکو لبین، اسپارتان) و فولویک اسید( فولویک اسید 95% تاپ یوزینگ )و آمینواسید ( بمباردیر، آمیفورت، آمیفورت مکس) و جلبک  دریایی( بیوآلجاکس) ترکیبی بسیار مناسب می‌­باشد.

بنابراین بهترین زمان تغذیه گیاه موقعی باید انجام گیرد که آنها در فصل رشد هستند و یا همراه با مراحل رشد،کود دهی آنها باید انجام شود.پس با شروع فصل رشد گیاهان لازم است که کود‌های استارتر  به خصوص کودهای NPK  ازت بالا و فسفر بالا در اختیار گیاهان قرار گیرد و در این فصل به اهمیت محلول پاشی و به کارگیری عناصر ریزمغذی در کنار عناصر پر مصرف ازت – پتاسیم و فسفر تاکید می­شود. برای افزایش راندمان مصرف کود و سموم کشاورزی استفاده  از سورفکتانت  بسیار موثر خواهد بود. در طول فصل رشد، درختان و گیاهان نیاز به رشد رویشی دارند که با دادن کودهای ازته این نیاز برطرف خواهد شد.

کود استارتر یا آغازگر چیست ؟

عناصری مثل ازت و فسفر و پتاسیم از عناصر اصلی مورد نیاز گیاهان هستند و نقش‌های بسیار مهمی را در گیاهان ایفا می‌کنند. به کودهایی که دارای مقدار ازت و فسفر بالا هستند و در اول فصل رشد در اختیار گیاهان قرار می­‌گیرند و نیاز گیاه را به این عناصر در اوایل فصل رفع می­کند کود استارتر گفته می­شود، کود اسپارتان و انواع ان پی کا‌های لبین را میتوان در این مرحله استفاده نمود.

برای کود دهی از چه کودهایی باید استفاده کرد؟

برای درختان در موقع تورم جوانه ها می­توان از کود فروت ست لبیکاژ لبین که ترکیبی از کودهای ازت – روی – بور- فسفر – منگنز است استفاده کرد. این کود تاثیر زیادی بر روی افزایش عملکرد در درختان میوه دارد. از این کود بهاره در ابتدای بیدار شدن درختان و آغاز جوانه زنی به صورت محلول پاشی استفاده می­شود. کود فروت ست لبیکاژ علاوه بر عناصر اصلی به میزان دارای فسفر به میزان 36%  بوده که گادهی و نگهداری آن بر روی درخت را تضمین میکند.

یکی از کودهای استارتر (کود بهاره)
مناسب شروع فصل رشد گیاهان، کود NPK  ازت بالا 20 – 20 – 20  و کود اوره آمینوم نیترات آزارگاتا شرکت پتروپالیز می باشد که جایگزین مناسب به جای کود اوره می­باشد. به کمک این کود رشد گیاه تحریک شده و منجر به افزایش رشد رویشی خواهد شد. از دیگر کود‌های استارتر با شروع فصل رشد کود NPK فسفر بالا مثل 10-52-10 تاپ یوزینگ  و 10-40-10 لبین است. وجود فسفر بالا در این کود به منظور افزایش حجم ریشه و تحریک رشد استفاده می­‌شود.

کودهایی مثل نوتریفوس و ریژو و بمباردیر  دسته همان کودهای استارتری هستند  که چون دارای ازت و فسفر بالایی هستند مناسب استفاده در شروع فصل رشد گیاه هستند و  به دلیل  دارا بودن فسفر  بالا و همچنین فولویک اسید و مواد آلی  به تحریک ریشه زایی و استقرار گیاه در ابتدای کشت کمک زیادی می کند.

استفاده از کود نوتریفوس کیمیتک  به خصوص در خاک آهکی و قلیایی توصیه می­شود که با داشتن pH  اسیدی میزان pH خاک را کاهش می­‌دهد و به جذب سایر عناصر غذایی به ویژه عناصر ریزمغذی که در داخل خاک تثبیت شده اند کمک می‌کند و سبب حلالیت بالاتر عناصر ریز مغذی می­‌شوند.

لذا استفاده از انواع کودهای ازت و فسفر بالای با کیفیت به همراه فروت ست با درصد عناصر غذایی متوازن میتواند در افزایش عملکرد و کارایی گیاه در فصل رشد منجر شده و سود اقتصادی بالایی را با استفاده درست و به موقع این عناصر به کشاورز برساند.

همیار دشت آبرون 02188616460