PWA
همیار دشت آبرون

انواع کود اورگانیک و شیمیایی کشاورزی

loading

راهکارهای مقابله با سرمازدگی

 راهکارهای مقابله با سرمازدگی درختان در باغات 

1-انتخاب منطقه و محل مناسب احداث باغ

2-  انتخاب نوع محصول، انتخاب زمین و خاک مناسب، انتخاب ارقام میوه مناسب و سازگار با اقلیم منطقه

3- احداث بادشکن و نصب  وسایل و ابزار اولیه هواشناسی برای بررسی شرایط محیطی

4- شخم زدن و یا دادن کودهای آلی سبب کاهش مقاومت به سرما شده و به طورکلی خاک متراکم مقاومت بیشتری  نشان می دهد لذا می توان انجام این کار را به تعویق انداخت.

5- تنش خشکی سبب کاهش مقاومت به سرما می باشد. اگرچه آبیاری بیش از حد نیز می تواند سبب کاهش مقاومت گردد.

6- تغذیه متعادل و در حد و اندازه سبب مقاومت به سرمازدگی است،که در این میان مصرف کودهای پتاسه (نظیر سیلیکات پتاسیم و فسفیت کا سی ) به طور قابل ملاحظه ای از خطرات سرما می‌کاهد.

راهکارهای مقابله با سرمازدگی

7- مصرف کود های فسفره که سبب توسعه ی ریشه و پنجه زنی می شود موجب افزایش مقاومت خواهد بود.

8-  رفع کمبود منیزیم سبب مقاومت به سرما می گردد، به طور کلی گیاهان قوی با تغذیه خوب در پاییز شاخ و برگ سبز خود را به مدت طولانی تری حفظ می کند و در بهار هم دیرتر به گل می روند.

9- استفاده از اسیدهای آمینه با آمیوگرام های ضد تنش  و قابل قبول و ال اسید آمینه به فرم آزاد، قبل از شروع سرما و محلول پاشی درختان با آن میتواند مقاومت گیاه را در برابر سرما را افزایش دهد.

10- هرس دیر هنگام تا زمانی که جوانه ها باز شوند(یا حتی دیرتر)باعث می شود که جوانه میوه در برابر سرما کمتر آسیب پذیر باشد و گل دهی هم دو تا چهار روز به تاخیر افتد.

11- پاشیدن آب بر روی شاخه‌های درختان میوه در دمای صفر درجه سانتیگراد موجب تشکیل یخ می‌شود که چون برای تشکیل یخ سرما را از سطح برگ جمع میکند و گرما آزاد میکند و جلوی یخ زدگی را میگیرد.

12- برای محافظت در برابر سرما و یخبندان‌های ناشی از تشعشع، خاک باید مرطوب و عاری از علف‌های هرز و شخم نخورده باشد.

13- کار گذاشتن بخاری یا پلار‌های باغی در قسمت‌های مختلف باغ  مخصوصا در گودی ها و سوزاندن موادی همچون چوب نفت یا گازوییل موجب گرم شدن باغ می‌گردد.

همیار دشت آبرون 02188616460